Ziekteverzuim en re-integratie

Verzuim en re-integratie. Eigenlijk het logische vervolg op Human Capital en ondersteuning?

“… Ja, absoluut. Medewerkers verzuimen nooit zomaar. Er is dan altijd wat aan de hand. Dat kan aan de situatie op het werk liggen, aan de omgang met collega’s. Noem maar op. Dat alles werkt weer door op de privé-omgeving. Binnen no-time wordt er een complex geheel geschapen. Mijn werk is om die kluwen te ontwarren, de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden en om met elkaar tot een oplossing te komen.”

Dat was het verzuim gedeelte. Nu de re-integratie…

“…Dit is voor beide partijen altijd heel moeilijk. Soms moet er afscheid genomen worden van een medewerker. Zij zien hun toekomst in rook opgaan en directies hebben grote moeite om te laten zien dat het vaak niet anders kan. Zij hebben het gevoel dat hun integriteit in twijfel wordt getrokken. De medewerkers denken dat niemand hen ziet staan. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden. Met name op het gebied van re-integratie. Op dat vlak is er veel eer te behalen.
In korte to-the-point sessies probeer je te ontdekken waar de mogelijkheden en talenten van iemand liggen. Dat kan heel verrassend zijn. Voor mij als professional, maar ook voor de medewerker. Die komt tot de ontdekking dat er veel meer in hem of haar schuilt dan gedacht. Met als resultaat dat de medewerker op weg geholpen is en dat, laten we het beestje maar bij de naam noemen, het bedrijf ook geholpen is.”

“…Tjongejonge, wat een woorden! Zo zie je maar dat niet alles in een eentweetje is uit te leggen.”